Ei tullut minusta puoluekokousedustajaa. Sain kyllä hienosti 1152 ääntä, minua oli äänestetty 191 lipussa, joista ykkösääniä oli 33. Mutta niin se vaan täytyy ilmeisesti hieman katkeran kitkerästi todeta, että Vantaalla ei puoluekokouksen junaan nousta kuin kolmesta yhdistyksestä. Ja joku sanoo heti, että onhan teiltäkin ollut monta kertaa. Juu, Kimmo Kiljunen. Kumpi nyt sitten on helpompaa - tulla valituksi kansanedustajaksi vai vaihtaa suurempaan yhdistykseen? En tietenkään mihinkään yhdistystäni vaihda, mutta jurppii juuri tällä hetkellä katsella listaa. Kymmenen valitun joukossa on neljän yhdistyksen jäseniä ja kolme ensimmäistä varaakin tulevat samoista yhdistyksistä. Sitten olen minä 14. ja taas takanani on samojen yhdistysten ihmisiä. Näinhän toki demokratia toimii.
Ei auta kuin lisätä osastomme panostuksia jäsenhankintaan ja kahden tulevan vuoden aikana kasvattaa äänioikeutettujen määrä ainoastaan 150 hengellä. Siis noin 200% kasvu. Ei huono nakki. Nyt on kuukaudessa tullut neljä jäsentä, joten alku on lupaava. Täytyy vaan pitää huoli, että kunnallisvaalit ovat jatkossa max kuuden kuukauden välein, jotta saamme "buustia" kuten nyt :)
Perhe-edustus on onneksi Hämeenlinnan kokouksessa turvattu, kun äiti valittiin Sipoosta hienolla äänimäärällä. Oli muuten ainoa naisehdokas koko Itä-Uudellamaalla. Mihin on akat kadonneet?
13 kommenttia:
Ei sitä kannata omaa yhdistystä syyttää. Jos viittaat Korsoon, Tikkurilaan ja Koivukylään niin suuruus on varmasti eduksi Korson ja Tikkurilan kohdalla, mutta eikös se Koivukylän työväenyhdistys ole loppujen lopuksi hyvin pieni osasto. Pienempi kuin omasi, vai? Ei sinne puoluekokoukseen osastolla ratsasteta. Ehkä toisin olisi käynyt, jos mielipiteesi henkilövalinnoista olisi toisenlaisia. Näin ainakin Rannon ja Lindmanin tuloksista voisi päätellä.
Itse asiassa Koivukylä on huomattavan paljon suurempi kuin Länsimäki-Rajakylä. Ei meistä turhaan puhuta "idän pieninä", eli tarkoitetaan meitä, Hakunilaa ja Itä-Hakkilaa. Näiden kolmen yhdistäminen ei taas ole saanut jäsenkunnassa kannatusta.
Äänimääräni suhteessa edelliseen kertaan kasvoi joka tapauksessa ja on ihan linjassa eduskunta- ja kunnallisvaalien jäsenäänestystulosten kanssa, joten mielipiteillä puoluekokouksen asioista ei näyttäisi olleen mitään merkitystä.
On tietenkin silti totta, että olemalla itse tunnetumpi ei osastolla olisi niin suurta väliä.
BTW, en itse nähnyt/kuullut mistään Rannon tai Lindtmanin kantoja pj-kysymykseen, jos siihen viittasit. Ketä he tukevat?
Vielä lisään, ettei jää väärää mielikuvaa, että Koivukylästä läpi menneet Lindtman ja Kähärä ovat hyvin näkyviä ja ansioituneita pitkänlinjan Vantaalaisia toimijoita. Olisi siis ollut enemmänkin yllätys, jos he eivät olisi pärjänneet jäsenäänestyksessä. Mutta siis Vantaalla on 18 osastoa, joten edustus puoluekokouksessa on hyvin kapea. Enkä usko, että pienempien osastojen ihmisten puuttuminen listalta johtuisi vain heidän mielipiteistään.
Voi onnetonta, ettet päässyt edustajaksi, vaikka meillä eri näkemys puheenjohtajasta onkin.
Samalla tulin itse huomanneeksi, että ehkä jokin asia Espoossa onkin reilassa. Meillä valittiin seitsemän ihmistä seitsemästä eri yhdistyksestä. Kolme näistä muuten mua nuorempia :)
Ja kaikki (Sistosta lukuunottamatta) taisi jollain tavoin ottaa kantaa pj-asiaan, eikä siinäkään olen yhteistä linjaa.
Tsemppiä niihin kunnallisvaaleihin! Ja kyl sitä yhteistyön tiivistämistäkin kannattais ehkä harjoittaa?
Harmi ettet päässyt edustajaksi. Ei ole helppoa, kun Vantaallakin on vain muutama paikka. Olin todella tyytyväinen, että Varsinais-Suomessa äänestettiin koko piiri yhtenä vaalialueena. Ilman tätä ei olisi ollut mitään saumaa päästä puoluekokoukseen. Toimisiko tämä Uudellamaalla? Aina kun äänestetään pienissä piireissä, menevät ensin läpi ex-kansanedustajat ja pitkään kunnallispolitiikassa olleet. Luulen, että meillä meni nuoria läpi niin paljon, koska ihmiset ympäri maakuntaa antoivat ainakin jotain ääniä nuorille, vaikka olisivat ykköseksi Paasion laittaneetkin. Tasaisella äänisaaliilla hujahti läpi sitten ennätysmäärä uusia ja nuoria.
Tuo Varsinais-Suomen malli kaatuisi Uudellamaalla vastustukseen, jota perusteltaisiin sillä että pienempien paikkakuntien ehdokkailla olisi nykyistä vaikeampi päästä läpi.
Ihan vaan kommenttina puuttumatta pohdintaan äänestystavan oikeellisuudesta, Koivukylällä ei ole kuin yksi edustaja piirikokouksessa ja toisen edustajan saamiseksihan pitäisi olla 76 maksavaa jäsentä...
Varsinais-Suomessa tämä pienien kuntien edustus nousi myös esiin. Perustelin asiaa itse piirihallituksessa sillä, että jos ihmiset asettavat asuinpaikan ensisijaiseksi perusteeksi, niin suhteellisuus kyllä toteutuu. Mielestäni puoluekokousäänestyksessä ei ole mitään virkaa sillä, miltä paikkakunnalta tulee. Voi olla, että aktiiviset toimijat ovat kasaantuneet enemmän yhteen paikkaan kuin toiseen. Tärkeintähän on se, mitä mieltä on asioista, eikä se asuuko Pöytyällä vai Turussa.
Hanna: Kävikö teillä ehdokasasettelussa niin, että osastot laskelmoivat vai asetettiinko pienistä kunnista myös reilusti ehdokkaita? Ari K. kehui eilisessä tilaisuudessa mallianne ja yritin mietiskellä sen vaikutuksia täällä. En usko todellakaan, että Uusimaa voisi olla yksi alue. Mutta esim. kahtena äänestysalueena saattaisi ollakin tulevaisuutta. Tosin puoluekokouksen tuleva koko saattaa muuttaa kaikki nykyiset käytännöt.
Jos ei pärjää vaaleissa niin kannattaa katsoa peiliin.
Viimeiselle anonyymille: Kuvittelitko todella etten ole sitä tehnyt? Ihan en kuitenkaan eilen ole tullut toimintaan mukaan, joten turhan suuret luulot ei itsestä ole, mutta jotain tervettä itsetuntoa onneksi vielä löytyy.
Hanna osui naulan kantaan tuossa puoluekokousedustajamäärässä. Vantaallakin tilanne on ihan toinen, jos valituksi tulisi 20 nykyisen kymmenen sijaan.
Tällä kertaa äänestyksessä oli mukana 26 vai 27 ehdokasta, tosin varmasti moni on jäänyt pois sen takia, koska valituksi tuleminen on todella epätodennäköistä.
Mutta ei se ihan niin toivottomalta näytä, edustettuina tällä hetkellä kuitenkin on Tiksi, Korso, Koivukylä, Etelä-Vantaa ja Martinlaakso. Näiden yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä varmaankin hipoo yli 40% vantaalaisista äänioikeutetuista.
Ja kyllä sillä mun mielestä on virkaa, mistä tulee. Puoluekokouksen tulee olla paikka, jossa puolueen jäsenistö on edustettuna. Senhän takia niitä piirien edustajapaikkoja lasketaan jäsenmäärästä. Samalla tavalla tulee mun mielestä se näkyä piirin delegaatiossa, enkä uusmaalaisten tavat ja perinteet tuntien kyllä tiedä muuta mahdollisuutta turvata tämä kuin piirihallituksen päättämät nykyiset vaalialueet. Varsinais-Suomen mallilla meillä muutamat isot yhdistykset jyräisivät ja ihan satavarmasti isoja alueita jäisi täysin ilman edustajaa.
pari sanaa Varsinais-Suomen ja Vantaan tuloksista.
Hanna Isbom kirjoitti blogissa: "Varsinais-Suomessa äänestys meni nuorten osalta aivan loistavasti. Yksi kolmasosa puoluekokousdelegaatiosta on alle 30-vuotiaita ja puolet alle 44-vuotiaita. Ei ihan tyypillistä tässä puolueessa."
Vantaalla:
3/10 nuoria.
5/10 korkeintaan 43 vuotiaita (Varsinais-Suomessa todellisuudessa puolet ENINTÄÄN 44v)
Tyypillistä Vantaalle!
Lähetä kommentti