27.10.06

Iltamietteitä

Tytöt ovat nukkumassa, Assu eläkkeelle jäävän työkaverin läksiäisissä ja minä en keksinyt muutakaan tekemistä kuin postailu. Köyhäksi on perjantai-illat menneet...Suurin riemu oli Hetan iltapuurohetki. Lapset ovat parhaimmillaan ja pahimmillaan syödessään. Kun ruokailu sujuu ja ruoka maistuu, niin mikään ei ole niin hauskaa seurattavaa. Mussutusta ja maiskuttelua ja onnellista töpsyttelyä välissä. Ja toisaalta mistään ei tule niin paljon harmaita hiuksia, kun lasten syömättömyydestä. Saako se tarpeeksi, miksi ei mene, onko liian kokkareista vai liian löysää jne. jne. Eevi syö kyllä kiitettävän usein, ei voi moittia, ettei neidin mieli tekisi. Yöllä tosin voisi jo keskittyä enemmän nukkumiseen. Saattaa siis edelleen herätä kolmekin kertaa syömään. Vaan laatikossa mahtuu kasvamaan jatkossakin, tänään oltiin neuvolassa ja kahdessa viikossa ei pituutta ole tullut kuin 0,5 cm lisää, painoa sentään 225 grammaa. Ihan muikunruoto vieläkin, ei siitä mihinkään pääse.

Pienikoko ei toisaalta haittaa, on muutenkin selkä, hartiat ja niska ihan jumissa kanniskelusta. Oikeastaan kaikilla äideillä, joilla on kaksi tai useampia alle viisivuotiaita lapsia, pitäisi olla subjektiivinen oikeus maksuttomaan hierontaan kerran viikossa. Ja iseillä velvoite vahtia jälkikasvua ko. ajankohtana :)

Viikonloppuna ei onneksi ole kiireitä. Ainoastaan jakelu-urakka, kun pitäisi puolueosastomme Länsimäki-lehti jakaa pois eteisen nurkista. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa alkuviikosta, joten sitä ennen olisi tietysti mukava mainostaa omia ehdokkaitamme. Assu kyllä vähän lupaili hoitaa...Sunnuntaina voikin sitten iltapäivään asti leikkiä ellun kanaa, eli maata ja syljeskellä kattoon - jos jaksaa. Illan suussa suunnitellaan vaalilehteni sisältö valmiiksi, Toivon toimituskunta kokoontuu meillä. Pakko nousta sängystä, muttei liikkua mihinkään kauemmaksi, (mikä vaatisi roudaamista ja pakkaamista) ihanaa.

3 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Mahtava kuva;)

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Välillä on mukava tunkea mukulat kaappiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Minun on jo pitkään pitänyt kirjoitella ja kysellä teidän pienemmän tyllerön kasvua ja kehitystä, kun meillä taitaa olla melkein päivälleen samanikäiset "vauvat". (Veikko syntyi 7.4.) Ja jottet kauheasti kummastele niin tiedoksesi, että Kaisalta olen asiasta kuullut.
Joko siellä liikutaan kovaa vauhtia?
- Miia J. -