21.8.10

Kenen asialla?

Tuli aamupäivällä käytyä Myyrmäen markkinoilla. Ostettiin nippu porkkanoita, mutta muutoin syynä oli Demareiden teltalla seisoskelu ja ihmisten tapaaminen. Hukkaan ei mennyt, vaan muutama keskustelu oli hyvinkin mielenkiintoinen ja hedelmällinen, mutta pakko on myöntää, että kovin vieraalta tuntuu seistä 8 kuukautta ennen vaaleja ehdokkaana tentattavana.

Oman ajatukseni mukaan meidän pitäisi vielä monta kuukautta tehdä täysillä työtä SDP teemojen kirkastamiseksi. Meidän pitäisi esiintyä hyvin yhtenäisenä, samalla äänellä ja samaa viestiä toistaen ainakin tammikuulle asti. Kyllä sen jälkeenkin ehtii oman viestinsä toritapaamisissa kirkastaa, jollei aiemmin ole edellytyksiä muutoin profiloitua. On oikeasti ongelmallista listamme kannatuksen takia, jos jo nyt esiinnymme vain yksittäisinä ehdokkaina ja jokainen puhuu vähän eri asioista ja eri kulmasta. Vaalijärjestelmämme takia on kuitenkin olennaista saada ensin ihminen kannattamaan sosialidemokraattista linjaa ja sen jälkeen etsimään parhaiten omaan pirtaan sopiva ehdokas. Julkkisten kohdalla toki systeemi pyörähtää helposti ympäri, mutta eipä meitä tänään ollut, Jungneria lukuunottamatta, yhtään valtakunnallisesti tunnettua ehdokasta teltallamme. SDP:n viestin perillemenoa on monesti ihmetelty, miksi ihmiset eivät tiedä mitä me ajamme? No yksi syy voisi olla se, että mehän puhumme jokainen eri asiaa. Arvopohja toki on sama ja siten lopputulemakin, mutta mistäs sen satunnainen kuulija tietää. Yhdelle tärkein teema on työllisyys, toiselle talous, kolmas puhuu teveydenhuollosta ja neljäs koulutuksesta. Siis mikä on demareille tärkeintä?

Olin ihan kesäterässä, kun piti vaudista mikkiin kertoa mikä minulle on tulevissa vaaleissa tärkeintä. Jäinkin asiaa pohtimaan kotiin tullessa. Lopputulos on, että jatkossa varmasti vastaan, että minulle on aivan saman tekevää mistä ryhmästä tai sektorista puhutaan, olennaista on, että päätökset takaavat tai jopa edistävät tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Taakanjaon on oltava oikeudenmukainen. Suosiminenkin on sallittua, mikäli päätöksille on hyvät perustelut ja ne voidaan suoraselkäisesti kertoa. Ja omalta osaltani haluan nimenomaan olla lisäämässä avoimuutta, joka päätösten valmisteluun ja tekemiseen liittyy. Omaa toimintaa ohjaavaa arvopohjaa pitää voida puolustaa ja taustojen pitää olle siten kunnossa, että ihmisille voi oikeasti kertoa miksi asiat ovat kuten ovat ja mihin mikäkin päätös johtaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvin todettu ja totta. Demarien politiikka on todella mennny seisoskeluks eikä aina edes tiedä, kummalla jalalla.

Auringonlaskun puolue, niin kun moni muukin. Todella outo tunne jättää eka kerta äänestämättä. Mutta minkäs teet,kun vaihtoehtoja ei enää ole.

ex-hörlyläinen

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Älä vielä synkisty ja anna periksi! Vaaleihin on vielä hyvä tovi ja moni asia ehtii saada toisenlaisen asennon.

Minä en ainakaan aio vain seisoskella, vaan pitää avoimesti pienempi tuloisten (joista yleensä muutkin hyötyvät) asioita esillä. Suunta muuttuu vain jos on ihmisiä, joilla on halua sitä muuttaa.
PS. hörhyläinen = HRHL ?