14.1.07

SAK ja SDP

Lehdet ovat edelleen täynnä kirjoituksia ja pilapiirroksia SAK:n ja SDP:n johtohenkilöiden jalkautumisesta ja SAK:n tuesta puolueen kampanjalle. Taitaa olla ikuisuusaihe, aina vaalien alla yksi tärkeimmistä keskustelunaiheista - NATO:n, ydinvoiman ja eläkeindeksin ohella. On vähän vaikea ymmärtää suurta kummeksuntaa ja paheksuntaa SAK:n toimia kohtaan. On kai itsestäänselvää, että edunvalvontajärjestö, jonka yksi päätehtävistä on neuvotella valtiovallan kanssa, tukee itselleen edullista ja läheistä puoluetta?!

Hölmömpää olisi olla osallistumatta vaalien alla keskusteluun ja kenttätyöhön, moni jäsenistön kannalta tärkeä asia jäisi edistämättä. Ja jollei SAK tukisi SDP:n vaalityötä, niin mitä sitten? Vasemmistoliitto olisi tietysti toinen vaihtoehto, muttei nykyisellään lähelläkään päähallituspuolueen asemaa.

Eri asia on tuetaanko näkyvästi vai ei. Ihan mahdollista olisi tukea poliittisia puolueita kenenkään tietämättä ja vaikkapa kolmansien tahojen kautta. Minusta silloin ollaan epäilyttävillä vesillä. Jollei tukeaan voi julkisesti osoittaa, niin mitä salaillaan ja miksi?

Varsinkin, kun on selvää, että kaikki suurimmat työmarkkinajärjestöt ja muut kolmannen sektorin toimijat varmasti osallistuvat vaaleihin jollain panostuksella - nousee se iltapäivälehtiin tai ei. Useimmiten ei, sillä suurin uutinenhan on, että Ihalainen (sd.) on samoilla linjoilla Heinäluoman (sd.) kanssa.

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Niin ja turha väittää, etteivätkö porvaripuolueet saisi tukea esim. EK:lta. Tukemisen muotoja on niin monia..