27.11.06

Muun muassa kokouskuulumisia

Aika menee huomaamatta, rasittavaa. Kaikenlaista pientä ja isompaakin kasaantuu kalenteriin ja niitä hoidellessa huomaa aina viikon hävinneen. Ja muistellessa mitä teki toissapäivänä täytyy tosiaan muistella. Tai ehkä olen saavuttanut lähes nirvanaa muistuttavan olotilan, joka nykypäivänä jokaisella on haaveissa ja mottona, carpe diem, tartu hetkeen; eilistä eikä huomista ei muista, on vain tämä hetki. Koen kyllä lähinnä rasittavaksi, etten muista ilman ponnistelua mitä huomiselle olen suunnitellut. Useimpiin menoihin kun vielä liittyy megalomaanisia järjestelyitä auton/muun kulkemisen, Eevin/Hetan hoidon ja yllätystekijöiden varalle.

Viikonloppu sujui kokoustellen. Perjantaina oli Nuorisoasuntoliiton liittokokous ja lauantaina Uudenmaan Sosialidemokraattien piirikokous. Kyllä taas luottamusta mitattiin, jatkan molempien hallituksissa taas jonkun tovin. Oikein mielelläni. Piirissa vaihtui puheenjohtajakin pitkästä aikaa, onnittelut vaan toveri Esko Rannolle (Vantaa). Äänestyksessä toiseksi tuli Tapio Bergholm. Tapio olisi toisaalta ollut hyvä vaihtoehto, oikeasti tuonut uudenlaista ilmettä mukanaan. Ja toisaalta taasen nyt jo on voinut piirihallituksessa huomata Eskon nauttivan arvostusta ja luottamusta eri puolilla piiriä. Tulevaisuus näyttää, turha spekuloida enempää.

Piirikokous otti kantaa energiapolitiikkaan (tottakai), asumisen hintaan ja raideliikenteeseen. Metropäätös Espooseen ja kehäradan rakentamisen aloittaminen piakkoin saivat kiitosta. Kehärata saattaa olla merkittävin raidehanke, sitten höyryveturin jälkeen. Tai ainakin melkein...Mutta siis tuo koko pääkaupunkiseudulle hyötyä ja erityisesti Vantaan kaupunkisuunnitteluun uutta suuntaa. Itse kävin pöntössä puhumassa asuntopolitiikasta. Puolueen vaaliohjelmasta puuttuu asuntopolitiikka tällä hetkellä ja toivottavasti se sinne lisätään. Ainakin toverit puoluehallituksesta, eli Heli Paasio ja Susanna Rahkonen asian ottivat ylös ja Susanna itse painotti samaa asiaa puheessaan. Nuorten asumiskulut ovat järjettömät suhteessa tuloihin, lisäksi asunnottomuuteen on tartuttava. Pelkät seinät eivät riitä, siksi on pidettävä huolta järjestöistä, jotka työtä tekevät jo. Korottaa pitäisi myös korkotuki- ja investointiavustuksia.

Ympäristöministeriössä ollaan kuulemma kasaamassa (tämä on perjantai alkuyön satoa) samaan salkkuun maankäyttö- ja asuntopolitiikkaa. Nyt siellä on pelkkiä järjestöjen avustuksia asumispuolelta, joten on sanomattakin selvää, että vaalien jälkeen ympäristöministerin paikka on nykyistä kiinnostavampi. Toivottavasti Demarit ovat hallituksessa ja meiltä löytyy halukuutta ottaa "asuntoministerin" palli.

* * *

Huomenna hierojalle ja illalla on Daamit. Hengenravintoa ja rentoutumista - tulee sopivaan saumaan. Daamit on pydetty laulamaan pikkujouluihin 19.12., eli kolmas keikka tulossa. Täytynee ottaa muutamat ylimääräiset treenit, jotta saadaan uudet biisit kuosiin.

Ei kommentteja: