16.11.06

Eevi ryömii!

Vähäsen tyttöjen kuulumisia välillä (terveisiä vaan Miialle ja Veikolle Turkuun). Eevi on oppinut ryömimään! Oikeastaan suuri harppaus tapahtui vajaan viikon sisään. On toki pitkään ollut merkkejä eteenpäin lähtemisestä, mutta sunnuntaina Aslak sai houkuteltua Eevin selkeästi liikkeelle, eli voi nyt kutsua ryöminnäksi. Toisille houkuttimena toimivat suosikkilelut tai keksit, meillä kaukosäädin oli tarpeeksi innoittava. Eevi on aivan friikkinä kaukojen ja kännyköiden perään, tutkii myös johtolankoja, eli kaikkia johtoja, jotka saa käsiinsä. Samaan aikaan neiti alkoi myös nousta kontalleen. Ja siinäkin on tapahtunut hillitöntä vauhtia kehitystä. Viikko takaperin vaippa kohosi epävarmasti lattiasta, vajoten lähes heti takaisin ja nyt tyyppi on hienosti kontallaan heti kun polvet eivät luista. On myös ruvennut nousemaan ns. karhukävelyasentoon, ilmeisesti konttausasento ei tunnu kivalta. Tällä vauhdilla Eevi kävelee ennen joulua :)

Eilen Eevi söi ensimmäistä kertaa liharuokaa, kanaa ja riisiä ála Bona. Ei yökkinyt tai muutakaan mielenosoituksellista, mutta puolta purkkia enempää ei mennyt, kuten ei yleensä mitään muutakaan. Eilisellä neuvolakäynnillä painoksi merkattiin 6555 g ja pituus edelleen 62,5 cm. Miniatyyrilapsi.

Heta on ollut tosi pirtsakka sekä hyväntuulinen ja syö hyvin, kuten yleensäkin. Päiväkodissa oli eilen tosin ollut nakkeja (yök), maustekakkua (vähän yök) ja marjakiisseliä (nam), eli "kunnon" ruoan kanssa on aika-ajoin nirsoilua. Kasvun suhteen ei kuitenkaan ole mitään paineita, syö silloin kun maistuu. Ihanaa, muistissa kun on vielä päivät, jolloin epätoivoisesti yritettiin saada edes jotain menemään pikkuisen, ettei ihan kuihdu pois.

Eilen minusta tuli myös omaishoitaja! Loppujen lopuksi päätöksen saamisessa ei ollut mitään ongelmia. Monessa kunnassa alle kolmivuotiaiden kohdalla on hankaluuksia saada omaishoidonpäätöstä, lapsi kun on edelleen kotihoidontuen piirissä, mutta meidän kohdallamme (kerrankin) kaikki sujui tuskatta. Täti kävi kerran meillä ja me kerran Hakunilassa allekirjoittamassa paperit ja siinä se. Tulevaisuuden kannalta tarkoittaa tosin sitä, että on taas nippu uusia papereita täyteltävänä säännöllisin väliajoin. Eevillä on neuvolakortti ja Hetalla arkistokaappi.

Ei kommentteja: