10.11.06

Monologeja Länsimäessä

Tiistaina 21.11. klo 19.00 on tarjolla todellista herkkua näyttämötaiteen ystäville! Länsimäen koulun auditorioon saapuvat Tampereelta Kirsi-Kaisa Sinisalo (kuvassa) ja Ahti Jokinen esittämään tekstejä suomalaisen työläisen arjesta, äänioikeudesta ja elämänuskosta.

Jokinen esittää katkelmia Lauri Viidan romaanista Moreeni. Esimerkkeinä pätkät "se on laaki ja vainaa, kun Paavali painaa" ja "vieläkös te nyt liittyisitte punakaartiin?". Sinisalon ohjelmisto puolestaan koostuu eri suomalaisten kirjailijoiden teksteistä, kuullaan Linnaa, Nopolaa, Oksasta, Kunnasta jne. Hänen esitystään rytmittävät musiikit, joita esittävät Maija Sinisalo (viulu) ja Antti Ignatius (kitara).

Molemmat ovat tekstinkäsittelyssään huikaisevia. Palkittuja taiteilijoita ja yhtenä yhdistävänä tekijänä tottakai Veikko Sinisalo. Jokista kun kutsutaan oppipojaksi ja Kirsi-Kaisahan on tytär, eikä ole omena kauas puusta pudonnut tässä tapauksessa.

Lähiöteatteri on sitä paitsi edullista. Ennakkolippuja saa minulta 11 euroa/kpl ja ovelta piletit kustantavat 13 euroa. Esityksessä on 20 minuutin väliaika, kokonaiskesto n. 1 h 20 min.

Länsimäen koulu (Pallastunturintie 27) sijaitsee itäisimmällä Vantaalla Rajakylän kupeessa, esim. bussin 61 reitin varrella. Mellunmäen metroasemalta kävelymatkaa tulee n. 600 metriä.

Tervetuloa! Tartu tilaisuuteen.

Ei kommentteja: