31.10.06

SRK-Vaalit, NYT

Seurakuntavaalit ovat jo käynnissä! Ennakkoäänestys jatkuu perjantaihin asti ja varsinaiset vaalipäivät ovat 12. ja 13.11. En yhtään ihmettele, että äänestysprosentti on niin onneton. Olen itse ehdolla ja unohdin, että vaalit ovat jo käynnissä. Tänään olisi ollut meidän kirkolla ennakkoäänestysmahdollisuus, mutta unohdin aivan totaalisesti koko homman. Olin Tikkurilassa suunnittelemassa iltama-ohjelmaa ja sitten vain syöksyin kaupan kautta kotiin. Ei käynyt mielen vieressäkään, että olisi ollut helppo käydä hoitamassa velvollisuudet ja oikeudet pois päiväjärjestyksestä. Nyt pitää mennä Hakunilan kirkolle äänestämään. Eikä ole mukavaa hommaa, jos sää jatkuu tällaisenä.

Kuinka siis naapurini tietäisi äänestää, kun on ehdokkaanakin hankala muistaa...Telkassa näyttää nyt pyörivän mainoksia vaaleista, mutta kovin hiljaista on muutoin ollut. Kunnallisvaalit (puhumattakaan valtakunnallisista vaaleista) on pakko huomata, niin erakkona ei kaupungissa voi olla, ettei jotain olisi kuullut tai lukenut, mutta srk-vaalit taitavat hiipiä omaan tahtiinsa unholaan. Kai se on meistä ehdokkaista kiinni, pitäisi edes omassa pihapiirissä tehdä selväksi, että vaalit ovat NYT, valitse ehdokas jne. Vantaalla on vielä vaalikonekin tehty srk-vaaleja varten, löytyy Vantaan seurakuntien sivuilta.

Kannattaa käydä kokeilemassa tai etsimässä ehdokasta ja muista äänestää!! Teen oman osani ja jaan postikortteja huomenna naapureille. Yhteiseen kirkkovaltuustoon numerolla 5.

5 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Ei kyllä tosiaan uskoisi, että on srk-vaalit. Juuri muuttaneena tulin tuossa yksi päivä ajatelleeksi, että missähän minä äänestän. Mitään tietoa äänioikeudesta ei ole edes paluupostissa tullut.

Onko kirkko siirtynyt nettiin, josta pitäisi tämä tieto käydä kaivamassa, vai mikähän infossa mättää. Komeita katumainoksia on aiheen tiimoilta tosin tehty.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Käyppä Reetta katsomassa vaikka www.evl.fi sivujen kautta. Sieltä löytyy kyllä linkki kotiseurakuntaan ja ainakin Espoosta oli vaalikonekin.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Kirkko on netissä, kuten Reetta epäilit ja Pete vahvisti. Pääosin äänestykset varsinaisina vaalipäivinä ovat kirkoilla, mutta ei joka paikassa.

Voithan tietty kokeilla sunnuntaikävelyä vieressäsi sijaitsevalle kirkolle, jos ovet on lukossa, niin rukoile viisautta jatkaa oikeaan suuntaan :)

Pieni huumori sallittakoon, emmehän ole fundamentalisteja.

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa seurakuntavaalit ovat yllättäneet täysin näkyvyydellään tänä vuonna. Monessa kauppakeskuksessa ja muussa julkisessa tilassa on ennakkoäänestyspaikkoja ja television mainokset ovat vaikuttavia. Ainoa asia, mikä mietityttää, että tästä näkyvyydestä huolimatta kovin harva tuntuu olevan kiinnostunut tästä "oikeudesta ja velvollisuudesta". Itsekään en ole asiaa sen kummemmin tämän pidemmälle miettinyt enkä tiedä, aionko äänestää.

Oikeastaan kaksi asiaa saattaisivat saada äänestämään: tasa-arvoisen kohtelun eteenpäin vieminen kirkossa, joka usein tuntuu kovin jämähtäneeltä laitokselta sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminta, kuten erilaiset äiti-lapsi-kerhot ja partio. Niiden avustukset ja jatkuvuus on turvattava.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Kaksi asiaa on mielestäni jo aika paljon, ja hyviä syitä äänestää. Moni äänestää vaaleissä paljon heppoisimmin perustein.

Seurakuntien arkinen työ on vierasta monelle ihmiselle, mutta erittäin tärkeää "kohderyhmille". Jo pelkästä solidaarisuudesta kannattaa äänioikeuttansa käyttää.

Jostain syystä kirkon diakoniatyö löytää kipeimmin apua tarvitsevat perheet ja yksineläjät, ne ihmiset, joita kaupungin sosiaalityö ei tavoita...