12.12.08

Joulujuhlahumua



Kahtena peräkkäisenä iltana on joulun tuloa juhlittu. Eilen vietettiin Latupuiston päiväkodin juhlia Rajakylän koululla. Muumilaaksolaiset, eli Eevin ryhmärämä esitti Tuiki tuiki tähtösen. Viime vuotiseen tapaan lapset lähinnä ihmettelivät ja äidit lauloivat. Tai Eevi itse asiassa lauloi, mutta huomattavan paljon normaalia hiljaisemmin. Lopun cresendo jäi harmillisesti uupumaan, sillä on yleensä herätetty ihastusta. Eevi kyllä halusi vielä takaisin lavalle muiden esitysten jälkeen vetäisemään soolokeikan. Meillä alkaa muodostua perinteeksi, että Emma on mukana juhlissa ja menee Eevin kanssa lavalle, niin minä saan kuvata ja vetistellä rauhassa katsomossa. Kuvassa ovat kolmantena oikealta.
Tänään oli sitten Itä-Hakunilan demareiden järjestämät "idän pienten yhdistysten" yhteiset pikkujoulut. Ihan hauska ilta. Minut yllätettiin totaalisesti iskemällä Lucia-vaatteet eteen ja väittämällä, ettei isommatkaan päättäjät ole ennenkään kieltäytyneet. Mikäs siinä sitten, onneksi oli tuo tähtityttökin mukana. Kaikki lauloivat Sancta Lucia på finska ja me nökötettiin lamppujemme kanssa. On siitä jo aikaakin, kun viimeksi olin Luciana. Tämä ei siis ollut mikään neitsytmatka, vaan ensimmäisen kerran olin Luciana tarhassa noin vuonna 1982 ja sitten yläasteella 1990, mikä ymmärettävästi oli näistä kolmesta pahin rasti.
Seuraavat pikkujoulut ovatkin vasta ensi tiistaina. Ne ovat yli yön ja aikuisten seurassa, joten jäänee kuvaamatta ja raportoimatta.

Ei kommentteja: