8.3.08

Hokin vaalit päättyivät

Iso kiitos kaikille HOK-Elannon vaaleissa minua äänestäneille (kai joku täältä kiitokset bongaa) ja kaikille ylipäätänsä äänestäneille. Sain 144 ääntä, mikä oli todella suuri yllätys, kun nämä oli hieman "välivaalit", eli mitään kummempaa omaa mainostamista en harrastanut. Äänestysprosentti laski hurjasti, jääden nyt alle 27%, kun se viimeksi oli yli 40%. Vaaleja kuitenkin mainostettiin näkyvästi telkassa ja ulkomainoksin. Ja tietysti kaikille tuli materiaali kotiin. Ihmettelen.

Netin kautta äänoioikeuttaan oli käyttänyt 22%. Valitettavasti kuulin pariltakin taholta, että äänestäminen netissä ei ollut onnistunut, vaikka ohjeiden mukaan oli toimittu. Lapsuksia tietysti sattuu, mutta valitettavaa silti. Nettiäänestyksen muita analyysejä olisi kuitenkin kiintoisa saada luettavaksi. Minkälaista palautetta on tullut, mitä ongelmia tuli vastaan laajemmin, mitkä kustannukset olivat jne. Ammattiliitot voisivat olla seuraavat koekaniinit. Ainakin PAMin seuraaviin edustajiston vaaleihin pitäisi mahdollisuus hyödyntää ja katsoa vaikuttaisiko se äänestysaktiivisuuteen. HOK-Elannon kohdalla siitä on nyt vaikea tehdä johtopäätöksiä - olisiko prosentti ollut jopa alle 20 ilman nettiäänestystä?

Sukulaisten äänimäärät vielä: Aslak (mieheni) 74 ja Kalle Kuntsi (isä) 47. Klaanimme kannatus kokonaisuudessaan siis yhteensä 265, sillä olisi mennyt jo heilahtaen läpi :)

Ei kommentteja: