13.2.08

Go M & A!

Olen löytänyt ehdokkaani ensi kesän puoluekokousta varten. Vielä kun vantaalaiset toverit äänestäsivät minut puoluekokoukseen, niin tällä olisi suurempaa merkitystä. Ja tietysti on vielä yksi mutta, puoluesihteeriehdokkaani ei ole vielä ehdokkaana. Mutta jos ei takerruta naurettaviin yksityiskohtiin, niin olen päättänyt haluta puheenjohtajaksi Miapetra Kumpulan ja puoluesihteeriksi Ari Korhosen. Aria en osaa kovin hyvin perustella, tuntuu vain hyvältä vaihtoehdolta. Selkeä plussa on kuitenkin se, että Ari olisi ymmärtääkseni halukas nimenomaan puoluesihteeriksi, ei kansanedustajaksi, joka otona hoitaa puolueen hommia.

Miapetra puolestaan on nousevista kyvyistämme minun mielestäni määrätietoisin, jämäkin ja karismaattisin. Pakko on miettiä, onko tulevasta puheenjohtajastamme pääministeriksi ja minusta Mipestä on. On verrattava muiden puolueiden nuoriin johtajiin ja vertailussa Kataisen, Kiviniemen, Sarkomaan etc. kanssa Miapetra pärjää loistavasti. Tosin niin pärjää moni muukin nuorista naisedustajistamme, mutta tähän itse päädyin. Ainoa todella kova luu vastustajana on Paula Lehtomäki. Hän vetoaa ulosannillaan ja asiantuntemuksellaan monen ikäisiin yli puoluerajojen.

SDP:n varapuheenjohtajasuosikkien nimeäminen onkin sitten hankalampaa, nimiä on niin paljon liikkeellä. Kaksi varapuheenjohtajaa minusta riittää ja ainakin toisen on oltava "vanhempi" mies. Mielenkiintoista olisi saada välillä varapuheenjohtaja "puskasta", miten olisi Valto Koski? Ja onko varapuheenjohtajienkin pakko olla kansanedustajia...Löytyisikö ihan pienimmän piirin ulkopuolelta liikkeen ihmisiä, joilla olisi mahdollisuus käyttää aikaansa puolueen hyväksi? Käytännön syistä kyseeseen tulisi varmastikin jossain toisessa järjestössä työskentelevä ihminen, Nuoret Kotkat, TUL, ay-liike tms. Jos siis todella halutaan uusia tuulia, toimintatapoja ja ajatuksia, niin "headhunttausta" pitää pystyä laajentamaan. Vielä on aikaa, ei jämähdetä helpoimpiin nimiin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaasan veri ei vapise!

Terveisiä töistä ja pikaista toipumista...

Anonyymi kirjoitti...

Tsot tsot Hanna. Ethän nyt vain hätäile (mahdollisen)puoluesihteeriehdokkaasi suhteen.
Eeron ilmoituksen jälkeen muitakin nimiä nousee varmasti esiin. Kuka tietää, mainostamasi "joku vanhempi mies" saattaa olla kovilla puoluesihteeriksi, nyt kun puheenjohtajaksi istutetaan nuorta naista. Kenties Uudeltamaalta tai miksei jopa Vantaalta saattaa moinen löytyä. Siinä tapauksessa Vantaan demareiden syvät rivit saattavat rankaista Arin (jonka osakkeet Eeron ilmoituksen jälkeen taitavat olla enemmänkin laskusuunnassa) puolesta marssivia kovalla kädellä puoluekokousvaalissa. Ei sieltä päin näemmä muutenkaan kovin helposti ponnisteta pk-edustajaksi, varsinkin kun koko vanha kaarti on KK:ta lukuunottamatta ehdolla

Ville Kopra kirjoitti...

Erittäin hyvät valinnat!

Madde kirjoitti...

Komppaan sua täysin tuon puheen johtajaehdokasvalinnan suhteen. Sihteeripuoli on vielä mietintämyssyssä...

Taidanpa ruveta seuraamaan sun blogia, kun itse puuhastelen täällä Pohjanmaalla myöskin pikkuneidin äitinä ja demariaktiivina :)

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Miksi nykyisin joku aina kommentoi aloittamalla "tsot tsot". Mä olen täyttänyt jo kuusi! En syö enää hiekkaa ja hypää lätäkköön vaalenapunaisissa pitsiballerinoissa. Ajattelen joskus hätäisesti ja vielä useammin sanon ääneen ajatukseni liian nopeasti, mutta ainakin olen ajatellut.

Ja puoluekokousvaalissa äänestävillä on oikeus tietää mitä ehdolla olevat ajattelevat. Jos ihmiset haluavat antaa täysin avoimen valtakirjan, niin se on eri juttu.

Anonyymille siis kommenttina, että olen aina valmis mustille hevosille, mutta jos musta hevonen tarkoittaa jotain sisäpiirin hyväksymää ukkoa, jonka nimi pidetään piilossa toukokuulle asti, niin kiitos ei. Oli kuinka ansioitunut hyvänsä. Pitää olla rohkeutta asettua arvioitavaksi ennenkuin puoluekokousedustajat valitaan. Toki siihenkin on vielä kuukausi.

Yksi nimi kuitenkin nousi vihjeiden perusteella mieleeni ja jos arvailuni osuu oikeaan ja herra astuu ajoissa esiin, niin kyllä (sorry Ari) vaihdan puoluesihteeriehdokasta.

TagenTurinat kirjoitti...

Puoluesihteerikisassa Korhosen Ari on todella vahva nimi, ilman muuta minun suosikkini esillä olleista vaihtoehdoista. Vantaan nimi on varmasti lahjakas, mutta Korhonen on kokemukseltaan ja taustaltaan minusta vahvempi. Tämä siis olettaen, että kyseessä on Demarissa tänään mainittu nimi.

Sinänsä hienoa, että kisaan kuin kisaan löytyy monta osallistujaa. Ei näin ole aina ollut, eikä tule olemaankaan.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

En ajatellut Lindtmanin Anttia vanhmpana miesehdokkaana, vaikka moni politiikassa mukana oleva onkin keski-ikäisenä syntynyt :)

Mulla tuli mieleen Esko Ranto, joka ei olisi ollenkaan hullumpi ajatus. Mutta epäilen Eskon haluja asettua ehdolle, mutta onhan tässä monta muutakin yllätystä ollut.