6.2.08

Halvat huvit

Kun tekee kuukauden päivät kahta työtä ja sen jälkeen istuu yksin telkan ääressä, niin saa todella halvat naurut - tai ennemminkin sisäiset hymyt.

Odottelin Eevin nukahtamista jälleen telkka lähes äänettömällä. Siinä muuten pääsee Salkkareiden näyttelijätyö oikein huippuunsa, kun puhe jää pois. Mutta varsinaista hupia koitti, kun yritin seurata dokumenttia Venäjän vaalien tilanteesta. "Putinin seuraaja on Pietarilainen turisti --". Hetken pohdin, että olipa toimittajalta rohkea kommentti, kunnes tajusin hänen varmastikin sanoneen juristi. Ja tajuttuani mietin, että olisiko tuolla valinnan kannalta kuitenkaan merkitystä, jos on jo Putinin siunaamana matkassa.

Tv-iltojen kestosuosikkini on kuitenkin Arbutin mainos, jossa naisääni hyvin vakavan huolestuneella äänellä sanoo: "Saatat tietämättäsi kärsiä couperosa-ihosta, jossa iho punoittaa jne." Samaan aikaan kuvassa näytetään verisuonia ja punaposkisia ihmisiä. Miten hel...ssä voi huomaamattaan olla naama hehkuvan punaisena vuositolkulla? Kyllä minä ainakin olen huomannut jo monta vuotta sitten, että poskipääni punoittavat. Mutta voihan olla, että helottava naama on vähän sama juttu kuin yllätysvauva tai salaa tulleet kilot.

Illan live-naurut tarjosi kuitenkin ajoittain (tietämättään) pikkuvanhaileva Eevi. Oltiin mummia moikkaamassa ja kahvipöydässä mummi kysyi miten yöt ovat viime aikoina sujuneet. Eevi kun on herännyt koko pienen ikänsä säännöllisesti joka yö 1-2 kertaa. En ehtinyt edes suutani avata, kun Eevi keskeytti piparin mussuttamisen, käänsi katsettaan, nyökkäsi hieman ja sanoi "hyvin". Ja jatkoi syömistä. Aslak olisi voinut viime yönnä neljän pintaan olla eri mieltä :)

Ei kommentteja: