31.8.07

Väylähankkeet

Olen nyt ihan ymmälläni ja pihalla. Katsoin kympin uutisia - Eevin nukkuessa - lähes äänettömällä. Katainen oli todellakin pelkkä pää, jonka huulet heiluivat tuulessa. En siis saanut mitään tolkkua, miksi hyväksytyissä väylähankkeissa on Savonlinna-Huutokoski rataosuus?! Siis mikä osuus? En ole koskaan kuullutkaan, vaikkakin sen täytyy olla erittäin liikennöity ja kokonaishyvinvoinnin kannalta merkittävä radan pätkä.

Ja keskustelua piti kaikkien ennakointien mukaan syntyä juuri tie- ja ratahankkeista. Lykättyjen listalla oli Savonlinnan keskusta...Senkin olin täysin ohittanut, en edes tiennyt, että se oli listan kärjessä. Onko joku käynyt viime aikoina Savonlinnassa ja voisi kertoa, onko kaupunki ja sen sisääntuloväylät päässeet rappeutumaan salaa?

Marjaradasta tai ylipäätänsä pääkaupunkiseudun pääväylistä ei uutisissa tekstinä ollut mitään. Toivottavasti joku toimittajista jotain sanoi niistäkin, en tosiaan kuullut mitään. Kaikki Suomen kuurot ovat varmaan yhtä pihalla kuin minäkin.

Sen kuitenkin luin, että valtion velkaa lyhennetään 2 mrd. eurolla ja kokonaisverorasitus nousee. Ei oo helppoo olla velallinen, ku ei verottomia perintöjäkään oo näköpiirissä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Pohjanmaalla ollaan vähintään yhtä ymmällään...Vaasa-Seinäjoki rataosuuden sähköistäminen oli rkp:n,keskustan ja kokoomuksen vaalilupaus ja rahat tulossa,vaan mutta toisin kävi.Tämän päivän pohjalaisessa etsittiin syyllisiä ja kepulaiset pisti koko homman Vehviläisen piikkiin sanoja säästämättä.Veikkaampa että Vehviläinen on ehdolla Savonlinnan seuduilla tai ainakin kesämökkiläisenä.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Arviosi taitaa olla oikea. Tai sitten oopperanystäviä hemmotellaan.

Teidän nurkkien "hylkääminen" on kummallista, kaikkien kannatus on siellä niin vahvaa ja muisti pohjalaasen pitkä.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Haluaisinpa nähdä sellaisen budjetin johon kaikki olisivat tyytyvåisiä

a) väylähankkeiden
b) eläkeäisten tulokehityksen

osalta :)