30.3.12

Mulla on ehdokas! (jos se lähtee)

Toissapäivänä uutisissa kaipailtiin kovia nimiä ehdolle SDP:n puoluesihteerikisaan. Tarina jatkui facebookin puolella, kun Maarit Feldt-Rannan haastattelun pohjalta pohdin miksi puoluesihteerin pitäisi olla kansanedustaja, itse en edelleenkään ajatukselle lämpene. Maarit perusteli omaa näkemystään ja totesi, että nyt olisi tärkeä miettiä, mitä puoluesihteerin pitäisi olla, eikä mitä hänen EI pitäisi olla. Ohjeen mukaisesti olen miettinyt, mitä nyt todella kaipaan ja minkälaisen ihmisen tukemisesta olen puoluekokousedustajana valmis menemään takuuseen.

Enemmän kuin mitään muuta, haluaisin palata aikaan, jolloin toiminnasta sai vilpitöntä kiitosta ja homma tuntui hyvältä. Enkä usko, että olen kaipuuni kanssa yksin. Ainakin Jungner on korostanut, että valtakunnallinen näkyvyys ja puoluejohdon onnistuminen vaalien alla merkitsevät 2-3% muutosta, mutta paikallisella aktiivisuudella ja työllä voidaan saavuttaa jopa 10 %:n nousu, kuten Ahvenanmaalla. Paikallinen, arkinen puurtamisemme (ei vain vaalien alla) on vahvuutemme ja siinä me tavalliset pulliaiset olemme vahvoilla - sen toivoisin uuden puoluesihteerin ymmärtävän ja todella tukevan, niin teoillaan kuin puheillaan. Se mikä tuntuu hyvältä, myös usein näyttää hyvältä ja yhtälöä on vaikea toteuttaa toisinpäin.

Osa valintaprosessiin ja työnkuvaan liittyvistä ajatuksistani on jo aiemmassa tekstissä, nyt on aika mennä pidemmälle ja pistää nimiä kehiin. Ominaisuudet, joita uudelta puoluesihteeriltä edellytän, ovat (ainakin):

  • Aikaa hoitaa työ kunnianhimoisesti
  • Tahtoa sitoutua tehtävään useammaksi puoluekokouskaudeksi, mikäli kannatusta on
  • Esimieskokemusta
  • Puolueen järjestöllisen nykytilan hyvä tuntemus
  • Kyky kuunnella, pysähtyä ja katsoa, että muut pysyvät mukana
  • Verkostot kunnossa sisarjärjestöihin ja ammattiyhdistysliikkeeseen

Näillä määreillä, kun olen nimilistaa mielessäni kammanut, olen edelleen päätynyt joviaaliin, pitkän linjan mieheen, jonka nimeä olen koko alkuvuoden tarjoillut facebook-kommenteissa, eli Juha Kähärään. Kymen piirin toiminnanjohtaja, Nuorten Kotkien vpj., Vantaalta virkamieskokemusta nuorisopalveluista, kokemusta yrittäjyydestä (perhekodin perustaminen), SAKKI ry:n puheenjohtaja ja projektisihteeri - ja kaikenlaista muutakin, mutta nämä minä tiedän. Ja tiedän, että Juha täyttää erinomaisesti ehtoni sitoutumisesta. Me molemmat tiedämme, mitä saavutetaan kärsivällisyydellä ja hyvällä huumorilla tai mitä tapahtuu, kun koko ajan väki vaihtuu ja arvat jaetaan uusiksi kvarttaaleittain.

Tiedän Juhan pohtivan ehdokkuuttaan ja toivon, että tästä julkisesta tuesta olisi jotain potkua ja ehkäpä jokunen muukin voisi "peukuttaa".

4 kommenttia:

Sari R. kirjoitti...

Hanna, olen jälleen kerran kanssasi samaa mieltä.

Sari R.

Anonyymi kirjoitti...

Se lihava idioottiko? Sama kuin puolue tekisi harakirin.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Hetken oikeasti pohdin kommentin poistamista, sillä pidän raukkamaisena ja arvostelukyvyttömänä toimintana "anonyymi"-tekstillä huutelua.

Kun kerran mielipiteesi on noinkin selkeä, että Juhan taidot eivät riitä puoluesihteerin tehtävään tai hän itse asiassa jopa tekisi enemmän haittaa, niin voisitko perustella näkemystäsi? Oletko joskus kuullut huonoa palautetta Juhan tekemästä työstä? Tai muistatko jonkun projektin, joka olisi selkeästi epäonnistunut, ihmiset eivät olisi sitoutuneet jne., koska vetovastuussa on ollut Juha?

Jos et tunne hänen työtään siten, että voisit vastata, niin pyytäisin lopettamaan edellisen kaltaiset typeryydet ja jos taas oikeasti tunnet hänen toimintaansa, niin kommentoisitko aikuismaisesti perustellen? Kiitos.

Telle Haapala kirjoitti...

Anonyymit voi vättää omaan arvoonsa.

Mutta omani oli siis asiaa tästä Juhasta, jolle on oma ryhmä nyt perustettu.
Hienoa saada upeita ehdokkaita, joista valita mutta toivon, että minulla on myös mahdollisuus tavata hänet henkilökohtaiseti. Olen sen sortin ihmisiä, että kohtaaminen ihmisen kanssa merkitee paljon. Konkreettisen esimerkit vahvistavat toki ammattitaitoa mutta kuintekin.
Toivon, että tässä kevään kv-ehdokas kuvioiden aikana minulle avautuisi tähän kohtaamiseen mahdollisuus.
Oikein iloista viikkoa toivottaen,
Telle