2.3.07

Vanhenemista vaalityön keskellä

On elämä mennyt suhteellisen hektiseksi. Vaikka kuinka päätin, että referoin arki- ja vaalikuulumisia säännöllisesti, niin ei tule kesää. Millään ei meinaa ehtiä ja sitten kun on kotosalla aikaa hengähtää, niin ei tee mieli näpytellä konetta. Nyt on onneksi hetki, kun tytöt nukkuvat ja Aslak on vielä Heinäluoman karaoke-taksin jälkilöylyissä.

Eevi aloitti toissapäivänä päiväkodissa! Oli samantien kuin kala vedessä. Tosin ei malta nukkua päikkäreitä, eilen 45 min. ja tänään 30 min., siis ei käytännössä mitään. Illalla sen sitten huomaakin. Sydäntä kyllä eilen raastoi, mutta eiköhän tuo pärjää. Onneksi on pienestä asti ollut paljon eri ihmisten kanssa tekemisissä, niin ei turhia arastele. Mustalaislapsi, sanoo mummi.

* * *

Viikolla kuljin lukiopaneeleissa Sipoossa ja Hyvinkäällä. Alkaa tulla jo mukava rutiini, ei leipäännytä, mutta asiat ovat hyvin jäsentyneinä mielessä. Ja rivistömme on mukava, istutaan aina Vihreiden Janne Länsipuron ja Vasemmistoliiton Jussi Saramon kanssa vieretysten ja aika hyvin osaamme ulkoa toistemme vastaukset. Voisi jo melkein kysymyksen kuullessaan kertoa mikä anekdootti tulee seuraavaksi, ketä tölväistään menneistä päätöksistä ja mihin vitsiin vastaus huipentuu. Yhteispelikin toimii, kyllä konsensus on leppoisaa :)

Tänään illalla oli vähän erilainen paneeli. Lapsiperheiden tuki yhdistys järjesti Tikkurilan lukiolla keskustelutilaisuuden, jossa keskityttiin vain lapsiperheiden asioihin. Todella virkistävä keskustelu. Kovasti oli asiaa ja paljon jäi sanomattakin. Tiivistetysti kantani top ten:
1) Kyllä subjektiiviselle päivähoito-oikeudelle 2) Ei verotuksen lapsivähennyksille vaan Kyllä tulonsiirroille, jotka auttavat myös pienituloisimpia 3) Kyllä minimivanhempainraha korotuksille 4) Kyllä vanhempainvapaan pidennykselle 5) Kyllä yksinhuoltajakorotuksen korotukselle 6) Kyllä eheytetylle koulupäivälle 7) Ei vanhemmuuden kulujen maksuvelvoitetta valtiolle, vaan kaikille työnantajille 8) Ei neuvolatoiminnan supistuksille 9) Kyllä opintoaikojen lyhentämistä tukeville toimenpiteille, joka mahdollistaa aikaisemman perheen perustamisen 10) Kyllä yhdyskuntasuunnittelulle, joka tukee uudenlaista yhteisöllisyyttä.

* * *

Ja sitten huomiseen...Minä täytän 30 vuotta! Olen aina ollut syntymäpäiväihminen, on ihanaa järjestää juhlia, tavata ystäviä ja läheisiä, tehdä jotain spesiaalia ja miettiä kulunutta vuotta. Minun vuoteni ei ole oikeastaan koskaan kulkenut kalenterin, vaan syntymäpäivieni mukaan. Uusi kevät ja aika alkaa aina maaliskuun 3. päivä. Nyt on lattiaremontti-, Hetan sairastelu- ja vaalikiireistä johtuen tunnelmointi jäänyt vähän vähemmälle, mutta eiköhän huomenna fiilis entisestään nouse. Päivä kuluu Uudenmaan Sos.dem. naispiirin bussikiertueella, mutta illalla on juhlan aika.

1 kommentti:

Jaana Leppäkorpi kirjoitti...

Roppakaupalla onnea syntymäpäiväsankarille!

Minullekin maaliskuu ja sen tuoma kevään alku saa aikaan aina lämpimiä tunteita, vaikka syntymäpäiväni ovatkin vasta loppukuusta. Nyt maaliskuu on ihanampi kuin koskaan, kun Elsakin viettää synttäreiltään samassa kuussa.

Joten tuntuu, että kun jaksaa maaliskuuhun asti talven kylmyyttä ja pimeyttä, selviää varmasti kesään, joka on jo ihan meilkein ovella. Eikä olekin?

Eikä tämä kuun alku ole pettänyt. Kevättä on nyt todella ihanasti ilmassa ja toivottavasti se piristää vaalikampanjaamme uusille kierroksille! Voimia!