7.3.07

Raivostuttava pj-keskustelu

Juuri päättyi Maikkarin suuri vaalikeskustelu. Raivostuttava keskustelu. Toimittajien on ihan turha yrittää paeta vastuutaan ihmisten passivoimisesta, jos vaalikampanjoinnin kiinnostavimpaan aikaan käytetään keskustelun alku - jonka pitäisi "koukuttaa" - mainonnasta puhumiseen. Älytöntä jeesustelua. Ikäänkuin kenelläkään ei olisi edes perusopit markinoinnista hanskassa. Erityisesti Kataisen kommentteja on vaikea kuunnella paikallaan pysyen. "Turhaa vastakkainasettelua, on vanhakantaista asettaa yrittäjät ja palkansaajat vastakkain", hohhoijjaa. SAK:n valitettavasti pois vedetyn mainoksen kohderyhmä ei todellakaan olleet pienyrittäjät, eikä tavoite ollut esitellä tupo-tavoitteita, vaan herättää perusduunarimiehet. Ja nyt puheenjohtajat rivissä päivittelevät, kuinka inhottavaa vastakkainasettelua. Juu, mun mielestä on kans inhottavaa, että kotiäitejä, joilla on pihatonttuja pilkataan, kun "elämä on"...Eiköhän jokainen täyspäinen ihminen jo ymmärrä tosielämän ja mainonnan eron. Tai SDP:n mainoksista Katainen: "Opettajat ovat sanoneet, että heitä loukkaa kun näyttää, että he ovat lahjottavissa". Jep. Ja mua loukkaa, että Kokoomusnuoret osoittavat mieltään palkansaajien liittoja vastaan ja sitten markkinoidaan työväen presidenttiä.

Yhtälailla nyt on keskusteluissa noussut tavaksi ottaa kansalaispalaute esimerkkejä ja sitten yleistää se koskemaan koko järjestelmää. "Useassa keskustelussa on noussut esiin, että sitä ja sitä." Yhtälailla voisin luetella päinvastaisia palautteita vinon pinon ja minä varmasti vielä puhun harvempien kanssa kuin puolueiden puheenjohtajat. Juuri viime viikolla eräs mies kehui työvoimatoimiston kurssia, joka oli hänelle ties kuinka mones, mutta nyt löytyi hyvä ala ja työ. Silti en väitä, etteikö parannettavaa olisi. Suosittuahan tässä genressä on nimenomaan puhua muuta kuin vasemmistopuolueita kannattavien SAK:laisten liittojen jäsenistä, joita erityisesti sorsitaan, kun SAK mainostaa. Heitä ei kuitenkaan ilmeisesti yhtään loukkaa porvariehdokkaiden tupo- ja ay-vastaiset kommentit? Arrgh. Todella turhauttavaa.

Nostan todella hattua Heinäluomalle, joka provosoitumatta jaksaa yrittää vastata - keskeytyksistä huolimatta. Sama kuin lapselle selittäisi mainonnan lainalaisuuksia. Toisaalta SDP on onnistunut täydellisesti, moni yritys olisi kateellinen syntyneestä keskustelusta. Kukaan ei puhu sisällöstä, mutta kaikki muistavat nimen.

1 kommentti:

Miriikka kirjoitti...

Asiaa Hanna! Oletko koskaan käynyt Kokoomusnuorten Porvarlahti-Punikkilä -sivuilla? Aika lähellä vastakkainasettelua - pitäisi kai provosoitua...