8.7.06

Kesäfiiliksiä

Aurinko paistaa, harvinaiset 32 astetta lämmintä ja grilliruokaa; uusia perunoita, broilerin filettä, maissia, tomaattia vuohenjuustolla, lohta, ananasta ja vaikka mitä. Jälkkäriksi mansikoita vaniljakastikkeella. Tämä on elämää!

Eilen kotiuduttiin Pohjantähti-leiriltä. Viikko hujahti hetkessä. Heta oppi juomaan pillimehua! Norjassa oltiin vielä viikko sitten. Mukava maa, tunnelmaltaan Oslo oli huomattavasti leppoisampi kuin Tukholma. Jokin pieni snobistisuus, joka Stokiksessa leijuu, puuttui täysin. Aikaa pääkaupungin katseluun oli tosin vain 4 tuntia, joten vain "pakolliset" kierrettiin: kunkun linna, parlamenttitalo ja satama. Vaan ei Hönefossin pikku kaupunki hullumpi ollut, kauniita omakotitaloja ja tukiaisten varassa kukoistavaa maaseutua. Silmiinpistävää tosiaan oli talojen koko, keskikoko oli varmaan lähempänä 200 neliötä ja pinnat ja pihat kunnossa kaikilla. Alennusmyynneissäkin piti käydä, vaikkakin Norjan alehinnat ovat lähellä meidän merkkiliikkeiden normaalihintoja. Panostaisivat turismiin ja laskisivat edes pizzojen hintoja. Yhteiskunnallisia asioitakaan ei voinut ohittaa. Tuttavamme, joiden häihin matkasimme, ovat jonottaneet kuopukselleen hoitopaikkaa noin kaksi vuotta. Siv (äiti) ei voi halustaan huolimatta palata töihin, koska kolmevuotiaalle ei ole paikkaa minne mennä. Sanotaan suomessa subjektiivisesta oikeudesta päivähoitoon mitä tahansa, niin hyvä ja muualla kadehdittu systeemi se on. Porsaanreikiä löytyy varmasti, mutta parempaakaan järjestelmää ei ole kukaan esittänyt.

Hetakin muuten aloittaa 1.8. päivähoidon Hiekkaharjun erityisryhmässä, jossa on 7 lasta ja jokaisella oma hoitaja ja lisäksi yksi erityislastentarhanopettaja. Paikka saatiin onneksi helposti ja taksikuljetus samoin. Homma toimii kuten luvataan ainakin meidän kohdallamme.

Nautitaan mansikoista ja inhotaan itikoita, kesä on ihanaa aikaa.

Ei kommentteja: