8.6.09

Pettymys

Olen lähes työkyvytön, kun ajatukset pyörivät eilen ratkenneissa vaaleissa. On täysin käsittämätöntä, että puolueen kannatus jäi 17,5 prosenttiin. Heinäluoma pistettiin vaihtoon, kun kannatuksemme oli "vain" 21 prosenttia. No, takana ovat nyt kunta- ja Eu-vaalit huomattavasti huonommilla prosenteilla. En jaksa enää yhtään hokemaa eduskuntavaalien 2011 tavoittelemisesta. Elämää ja vaaleja on Hämeenlinnan puoluekokouksen ja kahden vuoden päästä pidettävien vaalien välilläkin.

Toki läpi Euroopan ihmiset totesivat olevansa tyytyväisiä nykyiseen politiikkaan ja äänestivät konservatiiveja. Barroso siis todennäköisesti jatkaa tehtävissään ja valitsemallaan linjallaan. Eipä taida EWC-toiminta nousta kukoistukseensa seuraavan viiden vuoden aikana, noin niinkuin yksityiskohtana. Toverit Ruotsissa sentään vähän tsemppasivat, mutta eipä liiemmin nyt jaksa sekään piristää.

Ehdokkaiden tekemää työtä ja mainonnan satsauksia ei voi syytellä. Jos buustia kampanjaan ei tule muualta, niin vaikea on pärjätä. Kohta ollaan jo tilanteessa, että listallemme on vaikea saada uusia ehdokkaita. Miksi maksaa itsensä kipeäksi ja uhrata aikansa, jos muiden listoilta pääsee murto-osilla läpi. Timo Soinin tilalle eduskuntaan nousee nyt eduskuntavaaleissa n. 700 ääntä kerännyt Pietari Jääskeläinen. Ihan mukava Pietarille, mutta kyllä jurppii varmasti tuhansia ääniä keränneitä ei-valittuja ehdokkaita. Samahan käy, kun Soini palaa Suomeen.

On takki totaalisen tyhjä. Kiljusen puolesta harmittaa, nyt olisi ollut paras hetki pusertaa läpi. Arki kuitenkin jatkuu tyrmäyksestä huolimatta. Illalla on lautakunnan kokous, jossa härdelli ja vääntö jatkuvat. Kohta on onneksi loma.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eivät ne toverit Ruotsissakaan pärjänneet. Vaalitulos pysyi samassa kuin viime kerran katastrofivaaleissa ja on 24,6 prossaa. Yli 10 prosenttiyksikköä vähemmän kuin Parlamenttivaaleissa.

Mika

Petri Mustakallio kirjoitti...

"Kohta ollaan jo tilanteessa, että listallemme on vaikea saada uusia ehdokkaita."

Miten niin kohta? Tai siis, minusta Sdp:n listalta loistivat poissaolollaan ne vanhemmat "kuuman ryhmän" nimet - Liisaa lukuunottamatta. Ainakin jos vertaa vihreiden listaan.
Tai Kokoomukseen jonka vaisu tulos heidän ehdokasmateriaalilla ja kampanjaresursseilla oli minusta vaalien suurin yllätys.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Voit Pete olla ihan oikeassa, mutta en edelleenkään halua osoitella sormella niitä, jotka listalla olivat. Minusta tulos ei ollut heidän vikansa, vaan päinvastoin, kaikki tekivät suhteellisen isoja kamppiksia (isompia mihin meillä on totuttu).

Ja Mika, minusta Ruotsin demarit tsemppasivat, kuten kirjoitin. Olisi kai heilläkin ollut sama mahdollisuus hävitä kuin meilläkin. Nyt sentään pysyivät edellisten vaalien tasolla.

Yleensä olen aika positiivisesti takaiskuihinkin suhtautuva, mutta nyt kyllä tuntuu pahalta. Täytyy varmaan ottaa vähemmän vakavasti tää homma.

Petri Mustakallio kirjoitti...

en minä niitä osoittelekaan, jotka listalla olivat, vaan niitä, jotka siellä eivät olleet. Parikymmentä tuhatta ääntä enemmän ja Sdp:n paikkaluku olisi ollut 3 ja tulosta pidetty "ihan hyvänä". Nyt se on katastrofi.

Petri Mustakallio kirjoitti...

ja tällaiset "Viesti ei mennyt perille" kommentit ovat jo surkuhupaisia
http://www.yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/06/demareiden_viesti_ei_mennyt_perille_792764.html

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Voi apua...Luin linkin uutisen, kiitos vinkistä. Tosin toipumiseni nopeutuisi jollen näkisi tuollaisia.