7.6.08

Uusi ja raikas ja lempeä


En ole opetellut ulkoa deodorantti-mainoksia, vaan saavuin tovi sitten kotiin Hämeenlinnasta SDP:n puoluekokouksesta. Varaedustajan hommiin en joutunut, vaan tein talkootöitä ja nautiskelin täysin siemauksin ilmapiiristä ja tuttujen tapaamisesta. Ehdinpä jopa shoppaamaan Finnakarelian tehtaanmyymälälle, kun toveri Pääkkö kaappasi lähes lennosta mukaansa. Pikkuisen alkoi jo puskea vastaan kaikkialta tunkeva uudistuminen, mutta muutoin olen todella iloinen porukkamme meinigistä. Jutta Urpilaisella on vain taivas rajanaan. Lähtökohdat ovat nyt niin herkulliset, että eikun vaan vahvaa linjaa nopeasti vetämään ja pökköä pesään.

Ainoa todella hampaankoloon jäänyt asia oli Kimmo Kiljusen putoaminen varapuheenjohtajiston ulkopuolelle. Kimmo hävisi 3. varapj:lle, Pia Viitaselle, vain 34 ääntä. Lähellä siis oli, muttei riittänyt. Itsellä ei oikein ymmärrys riitä. Vajaan vuoden päästä koittavat EU-vaalit, joissa Kimmolla olisi todella paljon annettavaa. Laajat tiedot yhdistettynä sujuvaan, konkretiaa aina hakevaan puheenparteen - sitähän joka vaaleissa kaivataan! Ja huvittavaa on myös, että Stubbille Kiljunen kelpaa erityisasiantuntijaksi, muttei omalle väellä...Ehkä kuitenkin toivun tästä.

Tänään puolueen toimihenkilötyöryhmä järjesti ensimmäisen tilaisuutensa. Hälystä ja läpikulkijoista huolimatta tilaisuus sujui hyvin, tekemäni tiedote tässä.

Kokouksen yhteenveto minun lasieni läpi:
+ Verkatehtaan miljöö
+ kokouskanslian työskentely
+ ruoka
+ majoitus Vaakunassa
+ Ari Korhonen ja Jutta Urpilainen
+ rohkeus vaatia maksutonta päivähoitoa
+ asuntopolittiisen toimenpideohjelman teon käynnistys

- opastus kokouspaikalla
- kokouksen juoksutus
- kansalaisjärjestöjen karkoitus "takapihalle"
- liian ahdas yleisölehteri
- Miapetran 4. sija
- Kiljusen 4. sija
- "runo ja rakkaus"-valiokunnan ponnettomuus
- tukiryhmäläiset, joilta oli mopo lähtenyt käsistä luultavasti jo vuosi sitten

Ja loppukevennys: Kakkosen puoluedokumenttisarjan aloitti tänään SDP, luonnollisesti Hämeenlinnasta. Lopussa esiteltiin demareiden kesämuotia ja -muodittomuutta. Ja vantaalaiset vatsat olivat jopa kahdessa pitkässä lähikuvassa! Hyvä me! Suurin ja kaunein on sitä joka suhteessa :)

10 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kiljunen on muuten itse kirjoittanut vpj-putoamisepisodistaan blogissaan erinomaisesti. Aikamoinen kontrasti noille uudistuspuheille saatiinkin aikaan tietyn juntan päätöksellä paketoida diiliinsä kaikki muut henkilövalinnat puheenjohtajaa lukuunottamatta. Hauskaa oli nähdä että kyseisen juntan päsmäreinä huseerasivat omankin aikani nuorisoliittolaiset - kuinkas muutenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkki Kiljusen blogiin:
http://www.kimmokiljunen.tk/

"Aikamoinen kontrasti noille uudistuspuheille saatiinkin aikaan tietyn juntan päätöksellä paketoida diiliinsä kaikki muut henkilövalinnat puheenjohtajaa lukuunottamatta."

Pete on oikeassa. Yleensä röyhkeiden junttasopimusten jäljet ovat lyhyet. Valittu puoluejohto nojaa huterasti vain viiden piirin tukeen ja viiden äänen (177-172) enemmistöön. Siinäpä on hyvä kaikupohja uuden johdon uudistamispuheille.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Noh, noh, arvon anonyymi.

Se että Ari Korhonen sai taakseen vain niukan enemmistön ei nyt kuitenkaan tarkoittane sitä että vähemmistö olisi häntä vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kimmo Kiljusen valitsematta jättämiseen vaikutti varmaankin se, että Uudenmaan piiri asetti Marian ehdokkaakseen, mutta ei Kimmoa. Itse en äänestänyt Mariaa, mutta Kimmoa kylläkin. Olisi ihme, jos kaksi varapuheenjohtajaa olisi mennyt samasta piiristä läpi. Puheet tiukasta juntasta ovat vahvasti liioiteltuja. Puoluesihteerikisassa oli kaksi hyvää ehdokasta, joista paras tuli valittua.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Uudellamaalla olivat kyllä molemmat aidosti ehdolla varapuheenjohtajiksi, mutta alusta asti oli todennäköistä, että Maria G. valitaan. Oli tiedossa, että hänen nimensä löytyi muiden "listoilta".

Ja totta että on harvinaista, että kaksi vpj:aa tulisi samasta piiristä, mutta näiden henkilöiden kohdalla siihen olisi ollut syytä. Tai no, itse en ole ihan vakuuttunut mikä pakko M.G-R oli valita, mutta onpahan hänkin uutta sosialidemokratiaa edustava politiikko.

Anonyymi kirjoitti...

"Puheet tiukasta juntasta ovat vahvasti liioiteltuja. Puoluesihteerikisassa oli kaksi hyvää ehdokasta, joista paras tuli valittua."

Ettäkö puoluekokous käveli puheenjohtajan tahdon yli ihan vaan sen takia, että Korhonen oli niin ylivoimainen? Aika paksua.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Puheenjohtajan tahto ei ehkä ollut niin kovin selkeästi esillä, että suoranaisesta ylikävelystä voisi puhua. Jutta puhui "kokeneesta järjestöosaajasta", jonka voi tulkitsijasta riippuen ajatella tarkoittavan sekä Korhosta että Rantoa.

Anonyymi kirjoitti...

"Puheet tiukasta juntasta ovat vahvasti liioiteltuja. Puoluesihteerikisassa oli kaksi hyvää ehdokasta, joista paras tuli valittua."

Nämä asiat eivät ole keskenään ristiriidassa. Juntta oli ja se piti ja paras valittiin, mutta Rantokin oli hyvä ehdokas. Olisi vaan toivonut Korhoselle tyylikkäämpää alkua. Nyt avoimuutta ja demokratiaa (muissa asiayhteyksissä) veisaavat voimat vähät välittivät arvoistaan, kun vaan oma tyyppi saatiin läpi..

Petri Mustakallio kirjoitti...

Anonyymi on oikeassa. Ari on hyvä tyyppi ja olisi ansainnut tulla valituksi toisella tavalla. Satun muuten tuntemaan ihmisiä jotka olisivat häntä äänestäneet ilman "pakettia", mutta "Paketin" vuoksi protestoivat äänestämällä toisin.

Lisäksi nyt paketoitiin tehtäviä jotka eivät ole merkitykseltään mitenkään yhteismitallisia. Sdp:n varapuheenjohtajuus on merkitykseltään aivan olematon verrattuna puoluesihteerin tehtävään.

Anonyymi kirjoitti...

"Se että Ari Korhonen sai taakseen vain niukan enemmistön ei nyt kuitenkaan tarkoittane sitä että vähemmistö olisi häntä vastaan."

Ei varsinaisesti mutta kun "Juntta oli ja se piti", jäi monien maakuntien miesten hampaakoloon paljon katkeruutta. Tämän tuloksena asiat ovat niin että "puoluejohto nojaa huterasti vain viiden piirin tukeen".

Kannattaa käydä katsomassa mitä kaikkea terävää edellisen puoluesihteerin selkään jäi kolmen vuoden ajalta. Sen pohjalta voi vetää johtopäätökset mitä tuleman pitää kahden vuoden päästä. Vaikka muuten Ari on ihan hyvä tyyppi.