5.9.07

Hoitajille sittenkin rahaa

Nyt ei blogin tekniikka ihan pelitä, mutta yllättävän käänteen hoiva-alan trillerissä voi lukea kopsaamalla oheisen linkin

www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=382&news_id=200721563

8 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kovasti ennenaikaista oli tuo uutisointi. Eihän se hoitajille kelvannut mitä viimeisimmäksi esitettiin.

Heille on nyt ladattu niin suuret korotusodotukset ettei siitä voi mitään muuta seurata kuin lakko. Seuraako siitä mitään on sitten eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

jos se 500 milliä on piiloteltu budjetin eri momenteille eikä mene suoraan kuntien piikkiin niin katainen on vielä pelissä mukana. sen nimittäin täytyisi jo riittää. -koobra

Petri Mustakallio kirjoitti...

Kyllähän se valtion panostus saattaakin riittää mutta hoitajajärjestöille ei sovi sen kohdentuminen kaikille palkansaajapöydän osapuolille. He haluavat nimenomaan "hoitajarahaa", eivät yleistä "tasa-arvorahaa". Joku oli Superissa kuulemma laskenutkin että tuo lisä toisi kaikille jaettuna 40 euroa lisää heidän väelleen. Ei kelpaa.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Kangasniemi jo muistuttelikin 1995 kierroksesta, kun pitkä lakko toi pienet korotukset. Aika hulppean tarjouksenhan TNJ eilen hylkäsi, mutta ymmärsin, että palkkaohjelman puuttuminen on kynnyskysymys. Toisaalta näin pitää ollakin, pitkän aikavälin suunnitelma olisi paikallaan. Kaikille kunta-alan pienipalkkaisille.

Valtion piilotetuista tuista voi olla montaa mieltä. Jos kyseessä ei ole uusi raha, niin onhan nyt kuntien sosiaali- ja terveyspuolelle osoitettu raha jostain muualta pois. Ja toisaalta kuka valvoo, että raha kunnissa käytetään tarkoituksen mukaisesti. Helppo on maksaa sovitut korotukset ja jättää joku virka täyttämättä.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Pitäisikö sitten valvoa? Minä toivon ettei palata takaisin aikaan jolloin valtiovalta valvoi tarkkaan mitä kunnissa tehdään. Minusta on kunnallisen demokratian mukaista että kuntalaiset voivat kunnallisvaaleissa ottaa kantaa siihen, ovatko tehtyihin päätöksiin tyytyväisiä.

Muuten: nuo gallupit ovat aiheuttaneet sen ettei blogistasi pääse enää palaamaan takaisin edelliselle sivulle.

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Olin viikonlopun hommissa, niin viiveellä vastailen.

En tarkoittanutkaan, että kenenkään pitäsi valvoa, vaan, että on harhaanjohtavaa väittää, että hoiva-alan tilanne kaikkialla helpottuu ja Kokoomus on vaalilupauksensa pitänyt, kun rahoja eri momenteilta löytyy. Jos hallitus olisi budjetoinut uutta rahaa selkeästi tulevaa palkkaratkaisua varten, niin sitten se olisi aidosti kuntien päätettävissä miten edetään. Vedetäänkö palkkarahat "välistä" tai ohjataanko sos.terv. puolelle. Mutta jos palkkoihin ohjattava raha on nipistettävä jostain muualta, niin eihän hallitus silloin ole tullut yhtään vastaan helpottamaan kuntia/kuntayhtymiä.

Vai olenko nyt ihan ymmärtänyt taas omiani?

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin juuri eilen tähän liittyen
omaan blogiini, käypä lukemassa