12.12.06

Juhlia ja konttausta

Taas on vierähtänyt viikko edellisestä postauksesta, saamatonta, pahoittelut vakkarilukijoille! Kiireettä siis pitänyt.

Viime perjantaina oltiin tyttöjen kanssa Tikkurilassa, Vernissassa Vantaan Demariakatemian perinteisissä työväen iltamissa. Mukava ilta. Itse pääsin täydentämään valtuustoryhmää ja esittämään mäntypistiäistä :) Lisäksi lonkalta heitellen juonsin, ohjelma kun eli vielä väliajallakin. Ei kukaan suoranaisesti valittanut, joten kai sujui tarpeeksi jouhevasti. Ehdottomasti illan tähtihetki oli kuitenkin "Kosmiset kolmoset", eli miesvoimistelijat Koivukylästä. Huumorilla höystettyä kalsarivenyttelyä, jota ei todellakaan kannata kokeilla kotona. En kerro enempää, jos show vielä vaikka päätyisi joihinkin muihinkin juhliin ihmisiä ilostuttamaan.

Lauantaina olin kunnolla juhlimassa. Vanha rakas sulkapalloseurani ÖIF, Östersundom idrottsförening, täytti kunnioitettavat 30 vuotta. Söderkullan koululla oli juhlaillallinen puheineen ja muistamisineen. Oli mahtava tavata vanhoja pelikavereita, joitakin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Eikä mitään vaivautuneisuutta, niin paljon aikanaan kuitenkin oltiin yhdessä treeneissä ja kisoissa, että sama taajuus löytyy tauonkin jälkeen. Varsinaisen juhlan jälkeen valikoitunut joukko jatkoi tilausbussilla Helsinkiin, Amarilloon. Puolentoista vuoden välein ryyppäminen ( = muutama Kelkka + valvomista) on tosi halpaa. Ja todella hauskaa! Toipuminen tosin vei alkuviikosta parhaan terän.

Tänään pientä hemmottelua myös, aamu alkoi kampaajalla ja Eevi oli mummilassa. Jatkoin suoraan eduskuntaan puolueen asunto- ja maapoliittisen työryhmän kokoukseen. Siis sitä varten en käynyt kampaajalla, vaan vanhentuneen värin ja ylikasvaneen mallin - takaisin asiaan. Käsittelimme vaaliohjelmatavoitteita, joista tärkeimmiksi noussee asumistukijärjestelmän uudistaminen, asunnottomuuden hoito asumisen sisältöpalveluin ja asumisen hinta. Toki erilaisia painotuksia, juonteita ja vivahteita on paljon, mutta niistä tarkemmin, kun jotain vahvistuu. Etten lörpöttele omiani.

Huomenna kokoontuu jälleen tukiryhmäni. Metalliliiton tiloissa klo 17.00. Teretulemast! Postitetaan joulukorttiani, joka tuli maanantaina painosta ja käydään läpi tulevia ja työn alla olevia juttuja.

Ja loppuun viikon kovin uutinen: Eevi konttaa! Oppi siirtelemään kaikkia raajoja jotenkin järjestyksessä viime torstaina. Ilman vaippaa, polvet paljaina sai juonesta kiinni ja ihan muutamissa päivissä varmuus kasvoi huimasti. Nyt konttailee jo tyytyväisenä, paitsi jos tulee kiire vaikkapa johdon luo, niin turvautuu vauhdikkaampaan ryömintään. Istualtaan laskeutuu myös nätisti kontalleen, eikä töpsähdä nenälleen kuten aiemmin. Ja samaan aikaan alkoi pystyyn pönkeäminen, vaikkapa Hetan vatsaan tukien. Vaunuissa seisoi kahvilan pöytää vasten, kun tuli himo tonnikalaruisleipään.

2 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Tuohon asuntopolitiikkaan liittyen. Sdp:nkin kannattaisi ottaa ajakseen asumistuen siirtämisen ympäristöministeriöltä sosiaali- ja terveysministeriölle. Asumistuki on selvästi sosiaalipolitiikkaa ja kuten Osmo Soininvaara on todennut: "kukaan ympäristöministeri ei ota hallituksessa ajaakseen asumistuen korottamista, niin kauan kun se on ympäristoministeriön budjettikehyksissä ja olisi siten pois esimerkiksi ympäristönsuojelumäärärahoista".

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Aivan totta. Tosin olen ymmärtänyt, että ympäristöministerin vastuulle tulee myös laajemmin maankäyttöön liittyvät asiat ja uudistettava tukijärjestelmä saa huomiota. Olisi ehkä järkevää olla jo oma asuntoministeri, joka vastaisi kaikesta asunto- ja maapolitiikkaan liittyvästä. Ei olisi myöskään niin suurta merkitystä missä ministeriössä "majaillaan". Samalla rakentamisen tukijärjestelmät pitäisi keskittää samaan paikkaan.

Jos nykyinen hajanaisuus jatkuu, niin asumistukijärjestelmän siirtoa pitäisi ajaa, kuten sanoit.