1.8.12

Maanalainen armeija iskee jälleen!

Sipoon teatteria voi tänä kesänä vilpittömästi suositella! Kävin tänään nauramassa Maanalaisen armeijan vastarintaliikkeelle, saksalaisten sotilaiden parodioinnille, ohjauksen oivalluksille ja toivon, että moni muukin vielä löytää tiensä Söderkullan kartanolle. Olen seurannut teatterin kesäesityksiä 80-luvun lopulta asti. Toki on jokunen esitys väliin jäänyt, mutta perinteenä käyntiä voi kuitenkin pitää ja kohteliaasti on sanottava, että joskus loppuun asti on istuttu perinteen velvoittamana. Tämäniltainen oli kuitenkin ihan eri maata, parasta mitä olen nähnyt sipoolaisten toimesta.

"Maanalainen armeija iskee jälleen" noudatteli toki aika tarkasti vanhaa Allo´Allo´ tv-sarjaa, mutta niin sen kuuluikin mennä. Roolitus oli erittäin onnistunut ja menneisiin vuosiin verrattuna työ oli tasaisen varmaa. Pienemmissäkin osissa oli huumoria sekä osaamista ja plussana harrastajaryhmien harvinaisuus, eli täysillä mukana olevat avustajat. Koko kaarti teki minuun vaikutuksen hyvällä näyttelijäntyöllään, mutta silti nostan erityisesti esiin brittivakoojan (joka esiintyy ranskalaisena santarmina), eli Toni Sarinin. Aivan ammattilaistasoa, tai moni ammattilainenkin jäisi varmasti jalkoihin. Hahmo oli rakennettu äärimmäisen taitavasti koko fysiikka ja hankala teksti kasassa pitäen ja naurut oli taattu aina, kun hän astui lavalle.

Esityksen rytmitys toimi, niin kohtausten kuin tekstin osalta, mikä ei farsseissa ole lainkaan itsestäänselvää.
Lavastus oli tarpeistoa myöden myös lähes ammattimainen ja teki vaikutuksen, kun tiedän, etteivät talkoolaiset isoilla rahoilla rakentele. Myös äänentoisto toimi tällä kertaa erittäin hyvin, mutta täytyy lisätä, että oli tuuleton ilta. Uskoisin kuitenkin, ettei nyt pieni tuuli tai sade haittaisikaan, sillä nauhalta maltettiin ajaa vain yksinkertaisia tehosteita.

Kaiken kaikkiaan hauska paketti ja halpaakin vielä - aikuisten lippu 16 euroa. Vielä ehtii nauramaan!

Ei kommentteja: