24.2.07

Metro!

Helsinki on sukkelampi Sipoo-aikeissaan kuin olisin uskonut, mutta pakkohan se on uskoa, kun omin silmin näin. Toissa iltana nimittäin tuli Söderkullassa metro vastaan!

Kaikessa rauhassa ajelin Porvoon tietä Söderkullaan ja olin kääntymässä Nikkiläntielle, kun vastaan tuli varoitusauto "pitkä kuljetus". Risteyksen jälkeen jäin tietysti uteliaana odottamaan mitä vastaan tulee. Hämmästys oli suuri, kun hiljalleen ohitseni lipui kaksi metrovaunua, kuljetuslavetilla tosin. Ikkunassa komeili Talgon teksti, eli tehtaalta olivat tulossa. Ilmeisesti matkalla Östersundomiin odottamaan aseman valmistumista :)

Olisi pitänyt olla kamerakänny valmiudessa, varmasti olisi jostain lehdestä saanut omansa pois.

18.2.07

Idästä Mäntsälään



Hyvää laskiaista! Takana on erinomainen viikonloppu vaalityön kannalta. Lauantaina ajeltiin ympäri Itä-Uusimaata. Lapinjärvi ja Askola olivat sympaattisia, ihmisiä aika vähän, mutta vilpittömän ilahtuneita tavatessaan kotinurkillaan vaalityöntekijöitä. Porvoon torilla odotetusti olikin enemmän vilinää ja keskusteluakin alkoi syntyä. Filosofista pohdintaa valtion määrittelystä, avautumista puolueiden rapautumisesta ja toki kysymyksiä Helsinki-Sipoo rajakysymyksistä. Valtaosa on kanssani samoilla linjoilla, että lounais-Sipooseen pitää saada tiiviimpää asutusta ja mahdollisuudet raideliikenteen kehittämiselle. Hienoa olisi, jos Sipoon kykyihin maankäytön, kaavoituksen ja toimeenpanon osalta voisi luottaa. Yleiskaava vasta hyväksyttiin viime viikolla, vielä on matkaa.

Tänään puolestaan pystytettiin mehupiste ja ongintateltta Mäntsälään, jäähallin pulkkamäen kupeeseen. Lapsiperheitä oli PALJON. Lämmintä mehua ja korvapuusteja jaettiin toista sataa. Erittäin hyviä keskusteluita lapsiperheiden asioista ja toki muutakin. Lasten päivähoidon subjektiivisesta oikeudesta ei yllättäen kovin monen kanssa tullut juttua, mutta ne jotka asian toivat julki, kannattivat nimenomaan valinnanmahdollisuuksien lisäämistä. Itse olen samaa mieltä. Subjektiivista oikeutta ei pidä poistaa, vaan lisätä perheille aitoja vaihtoehtoja lasten hoidon järjestämiseen. Avoin päiväkotitoiminta, erilaiset kerhot, päivähoitomaksujen suurempi jousto jne. auttaisivat jo montaa perhettä, jossa lasten päivähoidolle ei ole sairauksien, työttömyyden, päihdeongelmien tms. tuomaa syytä. Isommat sisarukset saisi osittain hoitoon, jolloin aikaa esim. vastasyntyneen kanssa jäisi enemmän ja omiakin "akkuja" saisi ladata. Nykyisellään on vähän tuurista kiinni onko lähiseudulla tarjolla muuta kuin perinteistä kokopäivähoitoa.

Eräs nainen toi myös esiin huolen murrosiän ylittäneiden "erityislasten" kaipaaman tuen puutteesta. Kaikki sairaudet eivät sinällään olisi este itsenäistymiselle, mutta nuoret kaipaavat vahvaa ohjausta ja tukea, lähes 24h. Laitoshoito ei kuitenkaan ole oikea osoite, vaan tavoitteena tulisi olla itsenäinen asuminen, opiskelu ja lopulta työllistyminen. Kyseessä on toki aika marginaaliryhmä, mutta ei ole inhimillisesti katsoen oikeudenmukaista jättää koko taakkaa vanhempien kannettavaksi. Eikä vanhempien alituinen läsnäolo aina paranna tilannetta, päinvastoin. Asiaa täytyy ajan kanssa pohtia ja mutustella, joku järkevä ratkaisumalli löytyy varmasti ja eikun sitten ideaa myymään.

16.2.07

Numerolla 198

Ehdokasnumerot tulivat. Mun numero on 198.

Se on tosi helppo muistaa, mun pituus miinus 38 cm. Tai kaikki numerot yhteen laskettuna mun ikä miinus 11. Tai Simo vaatehuoneelta miinus 1. Tai jos kansanedustajat valitaankin numerojärjestyksessä ja vain Uudeltamaalta, niin mä olen sisällä!

Huomenna ollaan 10.30 Lapinjärven K-kaupalla, 11.30 Porvoon torilla ja 13.00 Askolassa. Jaosssa on korvapuusteja ja Toivo-lehteä, jonka nimen Kokoomus raukkamaisesti anasti kampanjaansa. Voi Toivo-parkaa. Laskiaissunnuntaita vietetään klo 11.00 alkaen Mäntsälässä jäähallin pulkkamäen vieressä. Lapsille on ongintaa ja lämmintä mehua. Ja toki taas korvapuusteja.

Ja heti kun on enemmän aikaa referoin eilistä kaupunginhallituksen ja vapaa-ajan lautakunnan yhteistä opintomatkaa Turkuun.

9.2.07

Asuntopolitiikka esiin!

Olen viime aikoina vastannut lukemattommin vaalikoneisiin ja kyselyihin. Ymmärrän toki, että järjestön omat asiat on nostettu esiin, jos kyse on vaikkapa terveydenhuollon ammattilaisten vaalikoneesta, mutta missä on asuminen yleiskoneista?! Jos ajatellaan ihmisten arkea, niin työn lisäksi oma asuminen on tärkeysjärjestyksessä mitalisijoilla. Itse asiassa työtäkin tehdään, jotta voidaan syödä ja asua. Ja toki hankkia muuta elämän iloa, mutta trendien mukaisesti hankinnatkin usein liittyvät jotenkin kotona viihtymiseen.

Poliittisesti voidaan vaikuttaa hyvin monella tavalla asumisen hintaan ja viihtyvyyteen. Asuntomarkkinat eivät todellakaan ole pelkästään markkinat, vaan maankäytöllä, kaavoituksella, julkisella tuella jne. voidaan huomattavasti vaikuttaa asumisen hintaan ja saatavuuteen. Luulisi lähes jokaista kiinnostavan miksi oma vuokra tai velka on niin tolkuton.

Kovin monen arkea ei hetkauta käydäänkö loputonta NATO-keskustelua ennen vai jälkeen vaalien, vai vasta neljän vuoden päästä. Vai onko todella näköpiirissä, lähitulevaisuudessa, jokin sotilaallinen uhka Suomea kohtaan? NATO-kantaa nyt kuitenkin joka paikassa kysytään. Minusta mielenkiintoisempaa olisi kuulla ratkaisuehdotuksia siihen, miten tavallinen, työssäkäyvä ihminen perheineen pystyy jatkossakin asumaan pääkaupunkiseudulla ja mistä löytyvät pienet asunnot niitä haluaville? Asuntolainoja maksetaan jo nyt monessa perheessä ottamalla toinen tai kolmas työ, eikä talous kestä kuin muutaman kympin muutoksen lyhennyksissä. Korot kuitenkin jatkavat nousuaan. Asutojen hintakehitykseen on puututtava tiiviillä kuntayhteistyöllä NYT.

Vuodatuksen keskeyttää nyt tortillat. Ja vaalilehteni tuli juuri Assun mukana painosta. Todella hyvä! Muutama pikku moka, ylimääräinen tavuviiva etc., näyttää jääneen kaikesta oikolukemisesta huolimatta, mutta ei voi mitään. Kelpaa jakaa. Huomenna alkaa...

5.2.07

Kampanja-avaus 10.2.!














Ja sitten illalla klo 18.00 on bileet Vernissassa.

4.2.07

Isoihin pöytiin



Mä haluan kanssa isojen setien kanssa isoihin pöytiin tekemään isoja päätöksiä!

Heurekassa oli siis eilen puolueen kampanja-avaus. Aamulla osallistuin hetken verran seminaariin, kävin soppatykillä kansaa kuuntelemassa ja sitten iltapäivällä rentouduttiin vaalijuhlassa. Tästä se lähtee - siis kampanjointi. Fiilis on korkealla.

Tuomioja puhui seminaarissa globalisaation hallinnasta, ja hyvin puhuikin taas kerran. Muutosturvan kehittäminen on ehdottoman tärkeää. On varma, etteivät Perloksen massairtisanomiset olleet viimeisiä lajissaan. Muutoksiin on varauduttava ja tuettava ihmisiä silloin, kun hätä on suurin. Työn mentyä alta, ei koko elämä saa valua käsistä, vaan tukiverkon on oltava valmiina ja pompautettava kohti uutta uraa. Samaa teemaa jatkoi Ihalainen omassa puheenvuorossaan. Hän painotti lisäksi vanhustenhoidon kiireellistä kohentamista. Hyvinvointiyhteiskuntamme ja sivistyksemme mittari on, kuinka huolehdimme isovanhemmistamme ja vanhemmistamme.

Lapsiperheet nousivat Heinäluoman puheenvuorossa esiin, kun vanhempainvapaaseen luvataan kuukauden pidennys. Oma ehdotukseni olisi huomattavasti pidempi, eli vanhempainvapaa olisi 226 päivää, muttei taida ihan lähivuosina olla realistista. Kovasti oli muutakin asiaa, nämä nyt jäivät itselle parhaiten mieleen.

Sanokoon gallupit mitä hyvänsä tässä vaiheessa, meidän ohjelmallamme vaalit voitetaan!

1.2.07

myydään hyvä pöpö + bilekutsu

Nyt lähtisi halvalla tehokas ja vasta vähän käytetty pöpö. Itsellä ei olisi enää käyttöä, joten haikein mielin olisin valmis luopumaan, mikäli itsetuhoinen ostaja löytyy.

Olen siis kipeä, eikä olo ole kovin häävi. Olisi pitänyt jo eilen jäädä sängyn pohjalle parantelemaan, mutta kun olin luvannut lähteä messuille ja lentoliput yms. oli valmiina, niin ajattelin, että kyllä tämä tästä...Eilen siis 06.15 koneella suuntasin Joensuuhun Työtä&Oppia-messuille. Jäähalli oli todella nimensä veroinen, kolmesta pitkähihaisesta huolimatta hytisin tauotta. Iltapäivästä päätä ja kurkkua särki siihen malliin, että siirsin paluulennon jo eiliselle - ja nyt siis olen hiippaillut yöpaidassa kotosalla koko päivän. Kuume hilailee eestaas palelusta ja hikoilusta päätellen, enpä taida huomennakaan mennä työmaalle.

Lauantaiksi pitäisi toeta, kun on puolueen kampanja-avaus Vantaalla. Heurekassa on "bigbang", mutta meidänkin kotikulmilla riittää ihan tarpeeksi säpinää, kun 11.30 tulee Kuulakujan Alepalle soppatykki ja tuntia myöhemmin ministerit Tuomioja ja Filatov. Paikallisnurkan puheenjohtajana olisi hyvä olla paikalla, puhumattakaan tietysti omasta vaalityöstä. Arvokkaaseen seuraan pääsisi kortteja jakamaan.

Vaalilehti on parhaillaan taitossa, ensi viikolla menee painoon. Osa tukiryhmästä on tänään viettänyt rintanappitalkoita. Kaikki alkaa olla valmiina 10.2. kampanja-avaukseen. Illalla klo 18.00 alkaen on Tikkurilassa, Vernissan Tehdas-salissa Porvari nukkuu huonosti- bileet. Tervetuloa! Ruokatarjoilun takia olisi hyvä edes varoittaa tulostansa ja käteistä kannattaa varata kurkun kostuketta varten. Mitä enemmän porukkaa, sitä enemmän meteliä - eikun siis menoa.